Crispy Strips

de Meea in Mancaruri cu carne, 27 Sep 2019 | 5802 vizualizari

 

Nu cred că are rost să te întreb dacă ai auzit de „crispy strips” sau dacă mănânci fast food sau dacă îți plac, pentru că știu că deja salivezi. Nu există om pe planetă care să nu saliveze când vede aceste fâșii crocante din piept de pui. Are rost însă să îți spun că poți pregăti și tu acasă crispy strips, cu același gust, o, stai, scuze! Cu un gust de 10000000000 de ori mai bun! Și crede-mă, sunt modestă ha! Poți să faci fâșiile de pui super picante sau mai dulci, cum îți plac ție. Adevărul este că rețeta iese  delicioasă dacă lași puțin carnea la marinat. Și prin puțin, mă refer peste noapte. Dar potoliți-vă, cine crezi că are atâta răbdare? EU NU! Așa că, iese super delicioasă rețeta și dacă sari peste acest pas. Dacă ești mai răbdătoare, musai să lași carnea la marinat peste noapte (în sosul pe care îl facem mai jos). Dacă ești ca și mine însă, după ce condimentăm carnea și facem sosul, o dăm pe prăjit direct, doar ne este foame, nu?

        Noi am servit fâșiile de pui direct din tigaie în primele minute, apoi ne-am potolit și le-am servit alături de o porție sănătoasă de cartofi prăjiți și sos picant! Te alături trupei noastre?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui (doar nu ne jucăm!)
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 200 g făină
  • sare, piper, chilli, leuștean, cimbru, usturoi pudră, ceapă pudră
  • 1 linguriță muștar
  • sos Teriyaki și Wok Sauce
  • ardei iute tocat
  • fulgi de porumb
  • pesmet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crispy Strips:

Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).Spălăm și tăiem pieptul de pui fâșii lungi. Îl amestecăm cu sosul obținut. Aici este momentul în care ar cam trebui să lași carnea la marinat peste noapte. Eu ți-am zis, nu am avut atâta răbdare.Punem și puțin ardei iute tocat dacă vrem să obținem crispy strips cu gust picant.

Separat, amestecăm fulgii de porumb mărunțiți și pesmetul. Puneți câte o mână de fulgi de porumb și 2-3 lunguri de pesmet și mai adăugați pe parcurs, pentru că datorită sosului, fulgii se vor umezi și nu se vor lipi de carne dacă puneți mult dintr-odată.

Scoatem câte o bucată de pui și o tăvălim prin fulgii de porumb, apoi o punem direct în tigaia cu ulei încins. Scoatem carnea pe un șervețel să absoarbă uleiul.

  Servim aceste delicioșenii cât de repede posibil!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Crispy Strips" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit by Jamie Oliver